Meteen naar de inhoud

Wie zijn wij?

 

Mijn naam is Sharon en ik ben samen met mijn koeien Knuffelhoeve Pip & Co gestart. Ik praat daarom ook altijd over wij, omdat dit zonder mijn koeien natuurlijk niet mogelijk was. 

Ik ben niet opgegroeid tussen de koeien, ik was een echt paardenmeisje. Mijn liefde voor de koeien is pas ontstaan tijdens mijn studie Dier en Veehouderij in Den Bosch.  

Hoe het begon

2018Toen ik voor mijn studie stage ging lopen bij een melkveehouder ging er een wereld voor mij open. Ik was meteen verliefd op deze dieren. Na mijn stage ben ik hier aan het werk gegaan. 

Maanden gingen voorbij op de boerderij en plots werd er een licht bruin kalfje geboren. Helemaal verliefd ben ik naar mijn schoonfamilie gegaan en gevraagd of er plaats was om haar ergens neer te zetten, omdat zij wel eerder koeien hebben gehad. Zonder dat mijn eigen ouders het wisten heb ik mijn eerste kalf gekocht. Niet veel later heeft mijn schoonvader een kalfje erbij gekocht, zodat mijn kalf Pip niet alleen zou zijn. 

2019: Toen Pip groter werd en de wei in ging met meerdere koeien bleven de twee welke samen op stal hebben gestaan altijd bij elkaar. Samen liggen, samen spelen en ook samen eten. Op een dag hoorde ik het gerucht dat mijn zwager het grijs blauwe kalf wilde kopen van mijn schoonvader. Diezelfde dag ben ik naar mijn schoonvader gereden en gevraagd wat hij voor het kalf wilde hebben. Na nog geen kwartier had ik mijn tweede kalf Co gekocht. Hier was mijn zwager eerst niet zo blij mee, maar op deze manier wist ik zeker dat Pip en Co voor altijd samen konden zijn. 

Maar ja wat ga je doen met die koeien? Want naar de slager brengen was voor mij geen optie, Maar ja wat dan? Mijn vader kwam toen met het idee: ”Ga er mee koe knuffelen, ze zijn zo mak.” En zo was het idee geboren. Op deze manier kan ik mijn koeien bekostigen en kan ik ze een heerlijk leventje geven. Zo gezegd zo gedaan en mijn eerste folders gedrukt en deze gelegd bij de campings in de buurt. En het eerste belletje ging…

2022: Jaren verder en nog steeds bezig met het idee van toen. Natuurlijk tijd leert. Zo wordt het idee steeds beter, leuker en uitgebreider. Zo zijn er in dit jaar ook twee nieuwe gezichten bij gekomen. Marieke de dochter van Pip en Mini onze koe met dwerggroei. Ook onze kippen niet te vergeten.

Allemaal te vinden op onze locatie in Erichem.

Hoe nu verder?

Ons doel is om zo veel mogelijk dieren op te vangen en een heerlijk bestaan te geven op onze Knuffelhoeve. Dit is alleen mogelijk dankzij jullie bezoeken en door adopteur te worden van onze koeien. Met alle opbrengsten kunnen wij de dieren welke allemaal al rondlopen bekostigen en hopelijk in de toekomst nog meer dieren verzorgen.

Momenteel huren wij alle faciliteiten en wij hopen in de toekomst een eigen plek te kunnen vinden waar wij de ideeën verder kunnen uitbreiden.  


Meer willen weten over de kippen?